Детски дрехи
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ВСИЧКИ МАГАЗИНИ НА KINDERLAND

Общи условия

Условия за ползване на уеб сайта и онлайн магазин Киндерланд


Счита се, че посещавайки online магазинът и използвайки предоставяните услуги, клиентите приемат условията за ползване.

Онлайн магазинът извършва дейността си съгласно действащото законодателство на Република България и се придържа към етичния кодекс на БАЕТ /Българска асоциация за електронна търговия/.

За да пазарувате в www.kinderland.bg, е необходимо да се регистрирате с имейл и парола.

Артикулите в онлайн магазина се закупуват от потребителите на обявените в български лева цени и при настоящите условия, и тези, публикувани в разделите "Доставка" и Начин на плащане".

Условията за поръчка, доставка и плащане в www.kinderland.bg съответстват на условията, посочени в Закона за защита на потребителите.

Поръчката е акт на действие, който потребителят прави свободно, по собствен избор.

Клиентите поръчват стоки и предоставят информация, необходима за изпълнение на поръчката им доброволно.

Предоставената информация се използва само и единствено с цел обслужване на клиента. Всяка предоставена от потребителя лична информация, ще бъде използвана в съответствие със Закона за защита на личните данни и нейното предоставяне от страна на потребителя е напълно доброволно.

Информацията, предоставена от клиентите, не се предоставя на трети лица, с изключение на партньорски фирми (куриерски служби и др.), пряко участващи в етапите на процеса на обслужване и изпълнение на поръчките на клиентите.

Съгласно закона за личните данни, www.kinderland.bg няма да предоставя личните данни на потребителитe на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен, ако не бъдат изискани от служби, свързани със законодателството на Република България.

Информацията, подадена от клиентите, е защитена съгласно Закона за защита на личните данни, и се обработва в съответствие с неговите разпоредби.

Online магазинът предприема всички необходими мерки за защита на съхраняваната информация, предоставена от клиенти, но не носи отговорност, ако с нея се сдобият трети лица в следствие на противозаконно осъществен пробив в системата на сайта.

Настоящите "Условия за ползване" на онлайн магазина имат задължителен характер, както за www.kinderland.bg, така и за потребителите му. Всички те се считат за уведомени.

Всички материали в електронният магазин www.kinderland.bg са собственост на "ИВАЛЕНА ЕООД" булстат: 148101768 и могат да се използват съгласно целите, за които са предоставени и не могат да бъдат копирани и използвани за търговски цели извън сайта. "ИВАЛЕНА ЕООД" дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин www.kinderland.bg. Забранява се копирането на текстове от www.kinderland.bg и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на "ИВАЛЕНА ЕООД" или да се цитира източника, като се постави следния текст: Източник: онлайн магазин за детски и бебешки дрехи www.kinderland.bg, като "онлайн магазин за детски и бебешки дрехи www.kinderland.bg" следва да бъде линк към https://www.kinderland.bg/.

Online магазинът запазва правото си да променя по всяко време цените, сроковете и условията, касаещи изпълнението на поръчките и използването на сайта, без предварително уведомление. Клиентът дължи цените и е длъжен да спази условията, които са били актуални към момента на правене на поръчката или използването на сайта. Всички промени са в рамките на действащото в момента законодателство на Република България.

Условия за направа на поръчка


Поръчки в онлайн магазина www.kinderland.bg се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Необходими условия, за да се направи поръчка:
1. Валиден e-mail адрес. Приема се, че посоченият от клиента e-mail, при подаване на поръчката, е актуален и се проверява редовно. Чрез изпращане на информация към него се счита, че клиентът е официално информиран.
2. Вярно попълнен адрес за доставка и фактуриране.
3. Вярно попълнени данни за контакт.

ТРИ ЛЕСНИ СТЪПКИ, ПРЕЗ КОИТО СЕ ПРЕМИНАВА:

В страницата на всяка стока, представена в www.kinderland.bg са посочени цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, за да се направи информиран избор при покупката на продукта. Всички, посочени на сайта, цени са в български лева с включен ДДС.

1. Регистрация

За да направите поръчка е необходимо да се регистрирайте в сайта. За целта използвайте този линк за регистрация и въведете необходимите данни.

Ако нямате клубна карта "Киндерланд" можете да подадете заявление за такава в най-близкия до Вас магазин „Киндерланд” и да ползвате отстъпка при пазаруване. За повече информация, моля, прочете раздел "клубна карта".

2. Поръчка

След като сте разгледали и избрали даден артикул:
Стъпка 1: Изберете размер и количество (например 1 бр.);
Стъпка 2: Натиснете бутона "Поръчай", при което поръчката се добавя към Вашата количка;
До снимката и описанието на всеки продукт, стои бутон "Поръчай". Натискането на този бутон записва избрания продукт във Вашата виртуална "пазарска кошница", само, след като сте избрали размер и количество. Съдържанието на кошницта се запазва, докато решите да преминете към покупка на стоките. Вие може да разглеждате съдържанието на кошницата, да добавяте нови продукти или да премахвате тези, които не желаете.

Натискането на бутон ПОРЪЧАЙ, Ви отвежда към процедурата по поръчка, която включва и избор на адрес за доставка. Ако желаете да получите фактура, освен задължителните данни, отбелязани с *, е задължително да посочите и данни за фирмата.

Следва да потвърдите Вашата поръчка, натискайки бутона "ПОТВЪРДИ". Веднага, след като сте направили това, можете да видите Вашата поръчка и данните за доставка.

Цената, която е посочена, е за един брой, с включено ДДС и НЕ включва разходите по доставка на посочения от Вас адрес.
Стъпка 3: Ако искате да продължите с поръчката се върнете към стъпка 1, в противен случай продължете към стъпка 4;
Стъпка 4: За да приключите поръчката натиснете бутона с количката - поръчка на Детски дрехи или Моите поръчки от потребителския си панел вдясно на сайта;
Стъпка 5: Изберете начин на плащане (с наложен платеж или по банков път) и адрес за доставка (ако е различен от въведения при регистрацията Ви);
Стъпка 6: Натиснете бутона "Натисни за приключване на поръчката".

3. Потвърждение и приключване на поръчката

След като сте уточнили адреса за доставка, видът и броя на поръчаните продукти и сте видели цената с включената доставка, остава да натиснете бутона „ПОТВЪРДИ”.

След това Ваше действие, информацията, която сте дали за поръчката, се насочва към оператор и се обработва.

Веднага след това, Вие ще получите автоматично съобщение на Вашата електронна поща с описани продуктите, техния брой, размери, цвят, цена, адрес за доставка.
Ако имате въпроси или желаете да уточните детайли по поръчката си, можете да използвате полето "ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ".

Поръчките направени на www.kinderland.bg не изискват потвърждение по телефона. Ще получите обаждане, само ако има липсващи артикули по поръчката Ви. Получавате потвърждение по e-mail, който сте предоставили. Моля проверявайте папка spam, на Вашият e-mail, ако не сте получили писмо в стандартната поща.

Срокът за доставка е 3 работни дни. Счита се, че срокът започва да тече едва, след като поръчката е обработена от служител.

Поръчки, получени в СЪБОТА и НЕДЕЛЯ се обработват и се изпращат в първия работен ден. Поръчки, получени в ПРАЗНИЧНИ ДНИ, се обработват в първия работен ден.

Поръчки, получени без коректни данни на купувача или липсващи такива, се считат за невалидни, поради невъзможност да бъдат изпълнени.

Приемайки тези условия, потребителят се съгласява да получава имейли и известия от www.kinderland.bg относно поръчката си, както и отстъпки, и оферти на дадения от него е-mail.

Доставка и плащания


Срокът за окомплектоване на поръчката и доставка до посочения от клиента адрес е до 3 работни дни, освен в случаите, когато куриерска фирма "Speedy" посещава населеното място веднъж седмично.

Доставките се извършват с куриерска фирма "Speedy" всеки работен ден без неделя! Клиентът сам избира адресът, на който да се достави пратката, като той трябва да е различен от офис на куриерската фирма. Поръчки до офис на куриерска фирма „Speedy” не се изпълняват.

Цената на доставката при поръчки в онлайн магазин www.kinderland.bg е 4.99 лева за всички поръчки до 64.99 лв.
При поръчки над 65 лева, доставката е БЕЗПЛАТНA. При избор на доставка до наш магазин, доставката е безплатна.

Заплащането на направената поръчка в онлайн магазин www.kinderland.bg се осъществява по два начина, по избор на клиента:
  • в брой на куриера на фирма Speedy при получаване на поръчката (т.нар. наложен платеж);
  • по банков път:


    ИВАЛЕНА ЕООД

    BIC: PRCBBGSF      IBAN: BG24PRCB92301016849313 в лева (BGN)

    ПроКредит Банк (България) ЕАД


В съответствие с чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката, поради временна липса на наличност на дадена стока, определен размер или цвят, както и в случай на забавяне на пратката, поради изчакване на нова партида от производство, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с писмо, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули със същото качество и цена.

Условия за връщане на стоката – Рекламации


Според Закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:
- констатирани липси;
- дефекти на стоката;
- несъответствие с обявения размер;
- несъответствие с обявената търговска марка.

При предявяване на рекламация, потребителят може да претендира за:
- замяна на стоката с нова;
- отбив от цената;
- възстановяване на заплатената сума.

След получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени безсрочно. Артикулът може да бъде заменен за същия в друг размер или цвят (ако има такъв) или друг артикул. Ако стойността на избрания артикул надвишава заплатената сума, се доплаща разликата.

Потребителят може да върне стоката, като са спазени следните условия:
- Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена);
- Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба;
- Запазена е оригиналната опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива;

Транспортните разходи за връщането на стоката са за сметка на клиента. При уважаване от наша страна на рекламацията и замяна на стоката с друга, куриерската такса за пратката се поема от нас.

Електронен магазин "Киндерланд" (www.kinderland.bg) не носи отговорност при изчерпване на количествата от даден артикул или определен размер, както и в случай на забавяне на пратката поради липса на наличности. При настъпване на някои от горепосочените обстоятелства, Вие ще бъдете уведомени на посочения от Вас телефон или e-mail.

Верига магазини "Киндерланд" не носи отговорност за изгубен ваучер. В случай на загуба или повреда, ваучерът не се преиздава.

Салваторна клауза


В случай, че части или цели разпоредби на настоящите Общи условия бъдат признати за противоречащи на императивни норми, за нищожни или по каквато и било причина неприложими, то тази разпоредба ще бъде считана за самостоятелна спрямо останалите разпоредби и няма да засегне действието и приложимостта, на която и да било от останалите разпоредби